czwartek, 25 kwietnia, 2024

Giżycko: Finał WOŚP z wielkim gotowaniem w tle

W ostatnią niedzielę stycznia w giżyckiej Ekomarinie odbędzie się wielkie gotowanie pod okiem najznamienitszych mistrzów kuchni w Polsce!

 Kulinarne smakołyki będą przygotowane przez uczestników programów kulinarnych Master Chef Polska i Top Chef Polska oraz kucharzy pod przewodnictwem szefa kuchni Dariusza Barygi i zwyciężczyni polskiej edycji Master Chef Polska – Oli Juszkiewicz.

W giżyckiej Ekomarinie będą na wszystkich czekać pyszne mazurskie zupy – rybna, karmuszka a także krem z białych pieczonych warzyw. Dodatkowo, w środku zimy, czeka nas charytatywny grill. A to wszystko pod czujnym okiem i gorącym sercem najlepszych pasjonatów kulinarnych w kraju! – informuje Marta Dąbrowska, szef giżyckiego sztabu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Swoje umiejętności kulinarne pokażą m.in.: Dariusz Baryga, Ola Juszkiewicz,Joanna Mrozek,Janek Sowiński, Jacek Żydok, Kacper Sproski, Marysia Żebrowska, Dorota Pieniążek, Sandra Kotowicz, Jakub Reszka, Kamila Kamrowska, Katarzyna Rojek, Katarzyna Jezierska, Maciej Regulski, Magdalena Siedlecka, Rafał Fidyt, Magda Waś.

Wszystko to przy dźwiękach najlepszej muzyki elektronicznej, którą zapewni Matt5ki!

Tradycyjnie kwesta uliczna rozpocznie się o godzinie 9:00 z siedziby Sztabu – Giżyckiego Centrum Kultury. To stąd wolontariusze zaopatrzeni w WOŚP-owe skarbonki i dobre humory ruszą w miasto by kwestować na rzecz najmłodszych!

To oczywiście nie koniec zaplanowanych na ten dzień atrakcji. O kolejnych będziemy informować w najbliższym czasie – dodaje Marta Dąbrowska.

źródło: Giżyckie Centrum Kultury

Powiązane artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Media Społecznościowe

5,231FaniLubię
1,524ObserwującyObserwuj
121SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze artykuły

Najnowsze komentarze