Już 8 i 9 lipca teren zielony przy Ekomarinie w Rynie wypełni się food truckami z całej Polski. Szykują się dwa dni przepełnione pysznościami z różnych stron świata. Poznaliśmy pełną listę food trucków.
W menu mobilnej restauracji z kuchnią gruzińską znajdzie się między innymi chaczapuri – słynna potrawa w kształcie łódki z serowym nadzieniem, chinkali – gruzińska odmiana pierożków z mięsem i esencjonalnym bulionem, szaszłyki oraz placek lobiani. Na fanów kuchni meksykańskiej czekać będzie burrito, tacos oraz quesadilla.
Nie zabraknie także wyśmienitych klasyków street foodu: chrupiących frytek belgijskich, rzemieślniczych zapiekanek, corn dogów Przedstawiciele kuchni azjatyckiej zaserwują pad thai z kurczakiem, krewetkami, wołowiną lub tofu. oraz burgerów, które z pewnością zaspokoją apetyt nawet największych łasuchów. Idealną propozycją na deser będą hiszpańskie pączki churros z gorącą nutellą, cukrem pudrem lub cynamonem. Każdy znajdzie coś pysznego dla siebie, niezależnie od preferencji smakowych.
Poniżej pełna lista food trucków:
Burger Shop – burgery
Wheel Meal – kuchnia tex-mex
Gruzin – kuchnia gruzińska
Belgijki – duże, grube i chrupiące frytki belgijskie
Churros Amigos – hiszpańskie pączki churros
Jack Burger – burgery
Shark Truck – rzemieślnicze zapiekanki
Corn Dog – corn dogi
Thai Fun Pad Thai – kuchnia azjatycka
Food Cab – zapiekane buły
Los Santos Bar – kuchnia międzynarodowa
Świnki Trzy – burgery wołowe i kanapki z szarpaną wieprzowiną
Wyciskamy – orzeźwiająca lemoniada z cytrusów
Najważniejsze informacje:
Wstęp bezpłatny
Kiedy?
8 i 9 lipca 2023
Gdzie?
Teren zielony przy Ekomarinie w Rynie
O której?
Sobota 12:00 – 22:00
Niedziela 12:00 – 20:00